Entre em contato diretamente com a nossa Equipe de Suporte

De nieuwe functie Ransomware-remediëring in Bitdefender 2019

Ransomware is schadelijke software die probeert om bestanden te versleutelen en te gijzelen in ruil voor losgeld. Gebruikers moeten de hackers betalen om terug toegang te krijgen tot bestanden zoals foto's, video's of belangrijke documenten.

Infecties kunnen verspreid worden via ongewenste e-mails, door bijlagen te downloaden of door besmette websites te bezoeken en schadelijke applicaties te installeren zonder dat de gebruiker weet wat er met zijn systeem gebeurt. Ransomware kan een of meer van de volgende gedragingen vertonen om te verhinderen dat de gebruiker naar zijn systeem kan gaan:

• Versleutelt gevoelige en persoonlijke bestanden, zonder dat deze kunnen ontgrendeld worden totdat door het slachtoffer losgeld werd betaald.

• Vergrendelt het computerscherm en geeft een bericht weer dat om geld vraagt. In dat geval is er geen enkel bestand versleuteld, maar wordt de gebruiker gedwongen om de betaling uit te voeren.

• Blokkeert toepassingen, zodat ze niet meer kunnen worden uitgevoerd.

Daarnaast kan ransomware zich makkelijk aanpassen, ook voor heel korte periodes, om onderschepping door beveiligingssoftware te vermijden. Dat is de reden waarom Bitdefender 2019 een gloednieuwe beschermingslaag tegen malware bevat.

De functie Ransomware-remediëring detecteert wanneer nieuwe ransomware bestanden probeert te versleutelen en maakt automatisch een back-up van de beoogde bestanden, die hersteld worden nadat de malware wordt geblokkeerd. Het product blokkeert alle processen die in een aanval betrokken zijn, start de remediëring op en brengt de gebruiker op de hoogte.

De module Ransomware-remediëring bevindt zich in het scherm Bescherming. We raden aan dat u deze functie ingeschakeld laat. Als u deze wilt uitschakelen, klikt u gewoon op de schakelaar in de module. Om Automatisch herstellen UIT te schakelen, klikt u op de Instellingenknop in de module Ransomware-remediëring en vervolgens op de schakelaar naast Automatisch herstellen.

Can't find a solution for your problem? Open an email ticket and we will answer the question or concern in the shortest time possible.

Dê uma nota a esse artigo:

Enviar